De Rhoonse Grienden

De Rhoonse Grienden

Afgelopen weekend liep ik hard, onder het mom van verandering van spijs doet eten, in en rond de Rhoonse Grienden. Een verassend mooi gebied onder rook van Rotterdam, in de buurt van Rhoon en Poortugaal aan de oevers van de Oude Maas.

De grienden liggen buitendijks en staan onder invloed van eb en vloed. Tweemaal per etmaal staan grote delen van het gebied onder water. Het gebied kent hierdoor een bijzondere flora en fauna. Op de knotwilgen groeien mossoorten, planten en paddenstoelen. Voorkomende planten in het gebied zijn de beschermde spindotterbloem, gele lis, kattenstaart, bittere veldkers en zomerklokje. (bron: Wikipedia)

Het rondje

Het werd uiteindelijk een rondje van een kleine 16 km met start en finish vanaf Rhoonse Veer, bij de jachthaven.

De ondergrond was deel asfalt (fietspad), verharde ondergrond en grasveld. Halverwege de loop dook nog een een bultje op (de Gaatkensbult), dus mijn klimmersbenen werden ook nog aangesproken. Bovenop heb je een mooi uitzicht over de omgeving. De terugweg was vooral veel asfalt, dus achteraf was ik wel blij dat ik mijn trailschoenen niet heb aangedaan, maar vooral in het begin had ik ze wel kunnen gebruiken. Dus de keuze van het schoeisel is afhankelijk van het weertype. Al met een mooie route door een bijzonder Hollands landschap.

De tour is ook te bekijken op Komoot

Koffiebeker met muffin
De loop sloot ik af met koffie en een welverdiende muffin 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: